Hvidløgsmarineret kylling med kantareller

(4 personer)
Det skal du bruge:

Tilberedning af kød:

  • 300g kyllingebrydst
  • 200g friske kantareller
  • 2 tsk akaciehonning
  • 2 tsk soyasauce
  • 2 fed hvidløg
  • 2dl fløde (18%)
  • 2 tsk solsikkeolie
  • 1 tsk saltet smør
  • 1 tsk chili (rå eller syltet)
  • 1 tsk citronsaft

Svits kyllingestykkerne i olie på en pande sammen med hakket hvidløg og chili. Når de er blevet gyldne på alle sider, tages de af panden. Svits nu de rengjorte kantareller i smør i et par minutter. Læg kyllingestykkerne tilbage på panden sammen med de svitsede kantareller og tilsæt honning, soya, citron, salt og peber. Tilsæt fløden og bring panden i hurtigt opkog.
Retten er nu klar til at blive serveret. Hvis du ønsker, at saucen skal have en tykkere konsistens, kan du tilsætte lidt maizena.

De lækre og saftige kyllingestykker med kantareller kan spises sammen med ris, pasta eller lune flutes.

Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk 

Tilberedning af tilbehør:

Anbefalet vin til retten:

Stor og fyldig hvidvin fra Marche-regionen i Italien. Vinen er lavet på druen Verdicchio, som Jesi-byen i Marche er verdensberømt for. Denne version minder en del om en stor Chardonnay. Vinen er cremet, let gylden i farven med grønne nuancer - derfra navnet.

I duften finder man abrikos og hyldeblomst som også går igen i smagen. Afsluttende får man fornemmelsen af blodgrape og bittermandler. 

Et fantastisk glas hvidvin med stor aroma og en helt særlig fyldighed i munden. 

Serveres ved 8-10°C i almindelige hvidvinsglas.

Vinen er anbefalet af Winefamly