Karbonader med ovnstegte kartofler og salat

(4 personer)
Det skal du bruge:

Tilberedning af kød:

Tag karbonaderne ud af posen, og steg dem stille og roligt på panden med lidt olie eller smør indtil de har fået lidt skorpe. 

Tilberedning af tilbehør:

Ovnkartofler

  • 1 - 1,5 kg kartofler 
  • Olie
  • All-round kryderi 

Skær kartoflerne i både, og kom dem i en skål sammen med olie og krydderi. Rør det hele sammen i skålen, og fordel på en brædepande. 
Bag kartoflerne i en varmluftsovn ved 200 grader i ca 35-40 min, indtil de er gyldne. 
For at reducere tiden i ovnen, kan du også skære kartoflerne i tynde skiver. Her skal de kun have 20-25 min. i ovnen. 

 

Sommersalat:

  • 100g af din fortrukne salatblanding fx rucola, spinat, salatmix, feldsalat
  • 100g jordbær
  • 200g tomater, gerne cherry
  • 100g edamame bønner
  • Pynt af med en god feta og forårsløg
  • Hvidvinseddike

Salatblandingen skylles og snittes til mindre stykker, og lægges i bunden af et fladt fad. Cherrytomaterne skæres i halve og fordeles ud over salaten. Edamamebønnerne optøs og  over drysses over tomaterne. Jordbærrene skæres i kvarte og fordeles henover salaten. Smuldr noget god feta henover og drys til sidst med tynde ringe forårsløg. Slutteligt hældes nænsomt hvidvinseddike udover salaten. 

 

Sød og sund chili-hvidløgsdressing:

  • 200 g neutral skyr eller creme fraiche
  • 2 spsk. Sød chili sauce
  • 1-2 fed fint presset hvidløg efter smag og behag

Alle ingredienserne blandes. Den kan serveres straks herefter, men bliver kun bedre af at stå lidt i køleskabet og trække.

 

Opskrifter af The Meat Club

Anbefalet vin til retten: