
Karbonader med ovnstegte kartofler og salat
(4 personer)- Kød: Karbonader 2.5 Kg
- Tilbehør: Ovnstegte kartofler og salat
- Vin (anbefalet):
Tilberedning af kød:
Tag karbonaderne ud af posen, og steg dem stille og roligt på panden med lidt olie eller smør indtil de har fået lidt skorpe.
Tilberedning af tilbehør:
Ovnkartofler
- 1 - 1,5 kg kartofler
- Olie
- All-round kryderi
Skær kartoflerne i både, og kom dem i en skål sammen med olie og krydderi. Rør det hele sammen i skålen, og fordel på en brædepande.
Bag kartoflerne i en varmluftsovn ved 200 grader i ca 35-40 min, indtil de er gyldne.
For at reducere tiden i ovnen, kan du også skære kartoflerne i tynde skiver. Her skal de kun have 20-25 min. i ovnen.
Sommersalat:
- 100g af din fortrukne salatblanding fx rucola, spinat, salatmix, feldsalat
- 100g jordbær
- 200g tomater, gerne cherry
- 100g edamame bønner
- Pynt af med en god feta og forårsløg
- Hvidvinseddike
Salatblandingen skylles og snittes til mindre stykker, og lægges i bunden af et fladt fad. Cherrytomaterne skæres i halve og fordeles ud over salaten. Edamamebønnerne optøs og over drysses over tomaterne. Jordbærrene skæres i kvarte og fordeles henover salaten. Smuldr noget god feta henover og drys til sidst med tynde ringe forårsløg. Slutteligt hældes nænsomt hvidvinseddike udover salaten.
Sød og sund chili-hvidløgsdressing:
- 200 g neutral skyr eller creme fraiche
- 2 spsk. Sød chili sauce
- 1-2 fed fint presset hvidløg efter smag og behag
Alle ingredienserne blandes. Den kan serveres straks herefter, men bliver kun bedre af at stå lidt i køleskabet og trække.
Opskrifter af The Meat Club