Pluma i sennepsmarinade med grillet majs kolber

(4-6 personer)
Det skal du bruge:

Tilberedning af kød:

  • 1 kg Iberisk Sortfods Pluma
  • 4 spsk. Olivenolie eller vindruekerneolie
  • 4 spsk. sød fransk sennep
  • 1 tsk. Akaciehonning
  • 1 tsk. Engelsk sauce (valgfrit)
  • 1 tsk. Tørrede chiliflager
  • Friskkværnet peber

Bland marinaden af alle ingredienserne. Tag halvdelen af marinaden fra, og mariner kødet i en anden halvdel, i mindst en time.
Tænd grillen og start med at brune kødet af på direkte varme i et par minutter på hver side, hvorefter det flyttes til indirekte varme og steges færdigt i ca. 30 minutter. Hvert 5 minut vendes kødet, og den resterende marinades pensles på. Du kan også tilsætte en fed knust og finthakket hvidløg til marinaden samt en halv tsk. Cayennepeber hvis du vil have lidt ”varme” i marinaden.

Opskrift af Grilltips.dk

Tilberedning af tilbehør:

Grillet majskolber 

  • 4 majskolber
  • 40 g parmesan
  • 1/2 rød chili,
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 spsk bredbladet persille, finthakket

Læg majskolberne med blade i en skål med let saltet koldt vand i 30 min. Derefter ligges de på en varm gril med bladene på i ca. 20-25 min. Husk at vend dem en gang i mellem, de færdige majskolber tages af grillen og pilles for blade, hak chili og persille fint, smør majskolben med smør, fint riv parmesan ud over og drys tilsidst med chili og persille, læg derefter majskolben på grillen igen i ca. 5-7 min. Til osten er dejlig gylden. Majskolben er god som tilbehør til alverdens grilretter eller bare som en dejlig snack en sommer aften.

Opskriften er udarbejdet er kok Thomas Guldhammer

Grønkålssalat

  • 500 gr. Frisk, renset og hakket grønkål
  • 4 stk. Æbler i tern
  • 1 dl. Granatæblekerner
  • 2 spsk. Saltede peanuts

Dressing

  • 200 gr. Hytteost 4.5% (eller græsk yoghurt)
  • 2 spsk. Æble- eller Balsamico eddike
  • 1½ dl. Piskefløde
  • ½ dl. Tyttebærsyltetøj
  • ½ spsk. Akaciehonning
  • Salt og peber

Skyl den hakkede grønkål, og lad den dryppe af i et sigte. Rens æblerne, og skær dem i tern. Flæk granatæblet og tag kernerne ud. Bland det hele i en stor salatskål. Bland dressingen, og smag den til med salt og peber. Bland det hele sammen, og server salaten til stegt kylling, kyllingelår eller spareribs med barbecuesauce eller anden klassisk sauce. Du kan også pynte med tørrede tranebær eller tyttebær.

Opskrift af Grilltips.dk

Anbefalet vin til retten:

Alting er bare lidt mere afslappet i Spanien. Rolige eftermiddag i solen med benene oppe og lidt godt og lækkert fra det spanske køkken. Og med Olbieta fra Marco Abella i glasset får du et godt bud på spansk hverdagsvin, som oser af middelhavets rolige og simple livsstil.

Drik vinen ved 14-16°C i almindelige rødvinsglas. Server til tørret skinke, marinerede oliven godt brød og olivenolie.

Her får du først og fremmest masser af elegant frugt og krydderurter, som dominerer en frisk vin. Her er både blomster og friske bær i både duft og smag og det er vin, som er perfekt at nyde, når du endelig rykker havemøblerne ud og nyder forårssolen.

Vinen lagrer 3 måneder på små fade inden den kommer på flaske.

Vinen er anbefalet af Winefamly