Sommer wok med flanksteak

(4 personer)
Det skal du bruge:

Tilberedning af kød:

  • 800g Flanksteak
  • 400g nudler
  • 2 Gul eller Grøn Squash
  • 2 Rødløg
  • 2 Peberfrugter
  • 500 g Gulerødder
  • 2 Chili
  • 2 Hvidløg
  • 1 Ingefær
  • 1 Håndfuld Persille
  • 1 Lime saft/skal
  • 1 Citrongræs
  • Olie
  • Salt / Peber

Sæt nudlerne i kold vand til udblødning 20-30 min, riv hvidløg, ingefær, lime skal og saft i en skål og tilføj olie.
Hak persille, chili og tilføj det til de øvrige ingredienser, smag til med salt og peber.
Halver gulerødder og squash på langs og snit dem i skrå skiver. Skær rødløget og peberfrugterne i tynde både.
Fjern de yderste grove blade på citrongræsset og skær stænglen i tynde skiver.
Varm olien godt op i en tykbundet pande, steg flanksteaken af 2-4 min på hver side ved medium-høj varme. Tag kødet af og lad det hvile 2-4 min.
Varm ny olie op, start med at stege gulerødderne og citrongræsset 2 min, tilsæt så rødløgene, squashen og peberfrugterne, fortsæt yderligere 2 min til grøntsagerne lige netop er møre.
Tilsæt derefter nudlerne smag til med salt og peber. Anret derefter grøntsagerne og nudlerne. Skær Flanksteaken i tynde skiver og vend det godt rundt i marinaden, server kødet ved siden af eller henover wokken.

Opskriften er udarbejdet af kok Nikolai Neess fra Madmedmest

Tilberedning af tilbehør:

Anbefalet vin til retten:

Fleurie betyder ‘blomstret’ - og Cave de Fleurie tager deres ‘egen’ vin seriøs. Vinen fra Fleurie er de mest elegante i Beaujolais, og det er da også de delikate brombær- og solbær smage de dominere sammen med en fantastisk rosenduft.

Server ved 15-17°C i et almindeligt rødvinsglas. 

Det dufter som forår i haven - blomster der springer ud og de første bær der bliver modne. Fleurie er let og elegant som en sommerdag. Det er vin, der smager af mere, og som let afkølet sagtens kan slukke tørsten til en sommermiddag ved grillen. 

Lagrer 6 måneder på ståltank. Drik den nu eller lad den udvikle sig et par år mere i flasken.

Vinen er anbefalet af Winefamly