
Svinemørbrad med rodfrugter & salat
(4)- Kød: Duroc Mørbrad 0,3-0,5 kg
- Tilbehør: Rodfrugter & frisk salat
- Vin (anbefalet): Bodegas Peñafiel, Miros de Ribera, Crianza 2017
Tilberedning af kød:
- 1 stk svinemørbrad
- 1 pakke serranoskinke eller parmaskinke
- 1 pakke pikantost
Start med af afpudse mørbraden ved at fjerne fedt på overflade. Dette kan skæres bort med en skarp kniv. Læg kødet i et ildfast fad og smør pikantosten ovenpå hele overfladen. Vikl skinken om mørbraden. Dette vil give en sprød stegeskorpe, og skinken vil være med til at give kødet endnu mere aroma. Krydr kødet med salt og peber og sæt fadet ind i en forvarmet ovn på 200 grader. Det skal tilberedes i cirka 30 minutter.
Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk
Tilberedning af tilbehør:
- Salt og peber
- 1kg blandede rodfrugter (f.eks. gulerødder, pastinakker og selleri)
- Olivenolie
- Akaciehonning
- Friske salatblade
- 1 peberfrugt
Rodfrugter
Forbered rodfrugterne ved at skrælle dem og skære dem i mundrette stykker. Fordel alle rodfrugter i et ildfast fad og hæld olie over dem. Drys med salt og peber og afslut ved at fordele lidt akaciehonning på rodfrugterne. Rodfrugterne skal have cirka 40 minutter i ovnen ved 200 grader. Tilberedningstiden vil afhænge af, hvor fine eller grove rodfrugterne er.
Frisk salat
Find en serveringsskål og vend de friske salatblade heri sammen med de snittede stykker af peber. Hvis du have ekstra mange farver på salaten, kan du blande 2 forskellige peberfrugter.
I salaten kan du komme forskellige andre grønsager eller friske bær i.
Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk
Anbefalet vin til retten:
Denne crianza er i fin balance mellem frugt og noter fra opholdet på fadet. Efter 18 måneders fadlagring på franske egetræsfade har vinen fundet ro og balance med bløde tanniner, behagelig syre og store frugtfylde. Den er behageligt kompleks med noter af læder, tobak og balsamico. En spansk lækkerbisken.
Drik ved 16-18°C af almindelige rødvinsglas.
Bodegas Peñafiel står bag disse koncentrerede vine i høj kvalitet, hvor der ikke er gået på kompromis i vinproduktionen. Bodegas Peñafiel har højtliggende vinmarker, hvor de solbarske dagstemperaturer brydes af kølige nætter, hvilket er perfekt for druerne, så de ikke modnes for tidligt, men at aromaerne får ro til at udvikle sig. Resultatet er vine med stor koncentration og elegance.
Vinen er anbefalet af Winefamly