Tigerrejer i salat

(4 personer)
Det skal du bruge:

Tilberedning af kød:

  • 300g tigerrejer
  • 1 limefrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter i forskellige farver
  • 4 æg
  • 1 icebergsalathoved
  • 1 chilipeber
  • 12 cherrytomater
  • 1 styk dåsemajs

Varm en pande op til middeltemperatur. Vend tigerrejerne på panden sammen med presset hvidløg, olie og finthakket chili. Rejerne skal tages af panden efter cirka 5 minutter. Vend dem godt under tilberedningen så de får masser af smag på alle sider.
Kog æggene og lad dem hvile, før du piller dem og skærer dem ud i kvarte. Hak salat, snit tomater og skær peberfrugterne ud i mundrette bidder. Kom ingredienserne i en skål sammen med majs og de afkølede, udskårne æg.
Lav en dressing af olivenolie, peber og lidt Sweet Chili Sauce”. Vend 2/3 af rejerne i salaten og pynt med de sidste rejer på toppen.

Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk

Tilberedning af tilbehør:

Anbefalet vin til retten:

Stepps Riesling Vom Kallstadter Saumagen er et skoleeksempel på saftig tysk Riesling. En rank og ren vin, med de klassiske citrusnoter sammen med duft af modne æbler og diskrete noter af den kalkholdige mark, som vinstokkene har vokset på. Smagen er fyldig og saftig, og domineres af citrusfrugt som modne citroner og grape, kombineret med lidt pære og tropisk frugt, som giver en lang eftersmag.  

Med Riesling Vom Saumagen tager Gerd Stepp et skridt op i forhold til sin almindelige Riesling. Saumagen er en enkeltmark uden for byen Kallstadt i det sydøstlige Pfalz. Marken er en blanding af kalk og sand, som giver perfekte forhold til Rieslingstokkene. Gærer langsomt over en periode på to måneder og lagrer på gærresterne i 4 måneder.

 Serveres ved 8-10°C i almindelige hvidvinsglas.

Vinen er anbefalet af Winefamly