
Iberico Secreto med pure, patatas bravas, tomat & fennikel
(4 personer)- Kød: Iberico Secreto
- Tilbehør: Peberfrugt pure, patatas bravas, tomat på stilk & fennikel
- Vin (anbefalet): Finca Constancia, Altos de la Finca 2016
Tilberedning af kød:
- 1 stk secreto
Start med at skære dit stykke secreto til og pudse hvis du synes der er noget. Derefter kan du enten stege det på panden eller grillen, samme for begge er at den skal være meget varm, hvor du så ligger dit stykke secreto på og steger alt efter tykkelsen, men ca 2 min på hver side og lader trække 10 min - dit secreto skal gerne være stegt medium. (kødet er noget af det sidste)
Opskriften er udarbejdet af kok Peder Lundgaard fre Madmedmest
Tilberedning af tilbehør:
- ½ kg røde peberfrugt
- 1 hvidløg (Efter behag)
- Olivenolie
- Æble eddike
- Ca 20 tomater på stilk, san marzano
- Persille
- 1 fennikel
- 4 bagekatofler
- Olivenolie
- Timian
Peberfrugt pure:
Halver dine peberfrugter hvor du tager kernehuset ud, derefter tager du din bradepande med bagepapir, skruer oven op på 220 grader og bager dem til de begynder og bliver sorte. Blend peberfrugterne sammen med hvidløg, olivenolie, eddike til den bliver glat, smag til med salt og peber.
Tomater på stilk:
Tag dine tomater af stilken, varm panden op til din ryger. Her kan du evt. bruge panden fra kødet imens det hviler. Så steger du tomater og vender få gange, inden servering vender du tomater sammen med persille.
Fennikel:
Her skal du gerne have mandolinjern, så du har mulighed for at skære dine fennikel helt tynde som man kalder på fagudtryk ”Crudite”. Så ligger du dine fennikel i isvand indtil du skal servere, så har du mulighed for at ligge det ovenpå dine stegte tomater og peberfrugt pure.
Patatas bravas:
Skræl dine bagekartofler og skære dem i tern, ca 2x2 cm. Kog dem i saltet vand til de næsten er møre, og derefter hælder du alt vandet fra og lad dem køle ned. Herefter steger du dem på panden med olivenolie til de er gyldne og sprøde – du kan evt. servere dem sammen med aioli.
Opskriften er udarbejdet af kok Peder Lundgaard fre Madmedmest
Anbefalet vin til retten:
Fra Finca Constancia vingården beliggende i området Toledo, Castilla-la-Mancha. Det er producentens prestigevin lavet på 60% Petit Verdot og 40% Syrah med 18 måneders fadlagring i nye franske barrique. Farven er dyb rød og duften er rig på moden frugt, krydderier og lakrids. Smagen er virkelig fyldig og besidder silkebløde tanniner. Der er noter af mint, chokolade og engelsk lakrids i den lange eftersmag.
Vinen er anbefalet af Winefamly